Предавање на тему „Шта знаш о пубертету?” одржано је у нашој школи 1. марта 2022. године. Предавање је одржала Данијела Вукомановић, дипломирани социјални радник, која је својом непосредношћу и припремљеношћу учинила предавање занимљивим. Сврха предавања је била едукација девојчица о психофизичким променама које настају током пубертета  и истицање важности хигијене. Знања стечена кроз предавања, ученице су имале прилику да продубе  и да добију одговоре на питања и дилеме. У првом делу су приказани видео материјали који истичу како очекивања друштва имају снажан утицај на девојчице. Презентатор је говорила о пубертету као периоду који карактерише пад нивоа самопоуздања код девојчица. „Девојчице нису храбре“ и „девојчице нису јаке“.

На крају предавања је истакнуто да је тешко тачно одредити годину у којој се пубертет завршава. Постоје границе трајања које имају широк распон. Рачуна се да пубертет код девојака у просеку траје око четири године, а код момака три године. Иако почетак и трајање пубертета прилично варирају, редослед којим се ове промене одвијају у развоју и сазревању, увек је исти.

Данијела Вукомановић, својим програмима и едукативним садржајима, покушала је да помогне девојчицама да остану самоуверене у пубертету и након њега, наглашавајући  да треба да разбију предрасуде које их ограничавају, охрабрујући их да буду незаустављиве.