Вршњачко насиље у школама и ван њих је проблем са којим се удружено морају борити држава, образовне институције и родитељи. Решавање овог проблема је један од највећих изазова за образовне институције 21. века. Због тога се у нашој школи на месечном нивоу константно развијају методе и организују радионице и предавања како бисмо спречили сваки вид вршњачког насиља.

Деца су давала јасна решења и то када би имали моћ одлучивања увели би законе којим би забранили било коју врсту насиља, помогли жртвама насиља, као и деци која чине насиље, јер сматрају да је и тој деци потребна помоћ. Јасно су рекли „Стоп вршњачком насиљу”.

Након предавања, педагог школе, госпођа Салиховић је изјавила: „Атмосфера током предавања била је позитивна, деца су била врло заинтересована, активна и укључена у сваки сегмент. Сматрамо да смо овом радионицом успели деци приближити саму проблематику вршњачког насиља, да смо им пружили битне информације у решавњу конфликтних ситуација, као да смо им развили и пробудили емпатију, односно осећање за прихватање различитости. Оснажени су да лакше препознају, али и да пријаве насиље.”

Педагог школе, госпођа Елзана Салиховић са ученицима нижих разреда.

0 0 Гласови
Оцена чланка
Обавести ме о
0 Коментари
Видите све коментаре