Поводом школске славе Свети Сава, у ОШ „Ђура Јакшић“ организована је свечана приредба у сарадњи са вероучитељем Николом Радосављевић и ученицима наше школе и на тај начин традиционално уз смех, рецитације и песму обележили школску славу у присуству запослених и родитеља наше школе.

Ученици су  нас подсетили на важан датум када је у кнежевини Србији проглашен Савиндан за школску славу.  Савиндан се празнује у спомен на великог српског просветитеља и заштитника школства Светог Саву, оца српске државотворности, првог српског архиепископа, утемељивача српске дипломатије, књижевности, законодавства и здравства.

Присутнима се обратила директорка школе Санела Међедовић која је поздравила све присутне и захвалила се вероучитељу и ученицима на уложеном труду да се Савиндан прослави на свечан и пригодан начин. Као вид подршке и захвалности вероучитељ је припремио скромне поклоне свим учесницима који су деци измамили осмех и одушевљење.

“Молићу се тада за спас српског рода, за родитеља својих благ и побожни крај, и да браћа моја кроз живот иду светла хода, као анђели кроз рај”

Ово је само један делић песме са свечане приредбе поводом Светог Саве где су сви присустни могли да уживају. Свечана приредба је завршена рецитацијом вероучитеља Николе Радосављевић уз песму Добрице Ерић.

0 0 Гласови
Оцена чланка
Обавести ме о
0 Коментари
Видите све коментаре