Ученици ОШ „Ђура Јакшић” у Трнави добили су кухињу. Од неусловног помоћног објекта направљена је мултифункционална просторија коју ђаци, али и наставно особље, могу користити за различите намене. За реализацију таквог пројекта, град је издвојио 4 милиона динара, а милион динара донирала је фирма „Златна река”. Тим поводом школу је обишао градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима из тима за образовање.

Још један помоћни објекат у склопу основне школе „Ђура Јакшић” у Трнави добио је практичну примену. Ђаци сада имају савремено опремљен простор за ужину, где могу проводити време током школског одмора. Такође, према речима директорке Санеле Међедовић, у новом простору могу се организовати и различите ваннаставне активности. И други, раније неусловни делови помоћних објеката, реновирани су и претворени у: фискултурну салу, простор за предшколце, информатички кабинет, библиотеку. Све су то овом приликом обишли, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, чланови градског тима за образовање, али и донатори из фирме „Златна река”, који су показали друштвену одговорност учешћем у финансирању реконструкције и уређања ђачке кухиње. За такав гест, представницима донатора уручена је захвалница.

Руководилац израде рудничких студија из фирме „Златна река” Растко Петровић, каже да њихово деловање потиче из добре комуникације са локалним становништвом, али и представницима Градске управе. Градоначелник Нихат Бишевац изразио је задовољство обиласком школе која континуирано унапређује услове за извођење васпитно-образовног процеса. Вредност пројекта реконструкције и уређења ђачке кухиње је пет милиона динара. Фирма „Златна река” је донирала милион, а четири милиона динара обезбедио је град Нови Пазар. Према речима граодначелника Бишевца, образовање ће и даље бити приоритет.

0 0 Гласови
Оцена чланка
Обавести ме о
0 Коментари
Видите све коментаре