Инспектори Одељења Управе полиције МУП-а Нови Пазар у нашој школи одржали су предавање осмом разреду на тему „Шта уписати после завршеног осмогодишњег образовања“? Припадници МУП-а су ученике ближе упознали са смеровима Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици. Предавачи су ученике упознали са вештинама и знањима из области полицијских послова, економије, права и администрације ако се одлуче да за свој животни позив изаберу полицијску професију.

На предавању је било и речи о вршњачком насиљу, начину испољавања насиља међу децом и младима, последицама које оставља на жртве насиља, као и подизање свести ученика о значају благовременог откривања оваквих видова насиља. Такође, ученици су упознати са процедурама шта да ураде и коме да се обрате у случају да постану жртва вршњачког насиља, као и шта да ураде ако имају сазнања да је неко други жртва вршњачког насиља. Ученици су исказали интересовање и жељу да би волели да упишу неке од смерова које ова високошколска установа нуди.

Припадници МУП-а су на велико задовољство завршили предавање и захвалили се ученицима на присутности и интересовању. Такође, ученици су били изузетно задовољни посетом припадника Полицијске управе Нови Пазар.

0 0 Гласови
Оцена чланка
Обавести ме о
0 Коментари
Видите све коментаре